Underhållning och nöje

Yoga – hälsosamma träning

Yoga – hälsosamma träning

Yoga är väldigt likt stretching som hjälper kroppen att sträcka på muskeln. Men yoga lär människor att fokusera mer på andning än stretching. Du måste kunna hålla din kropp i ett avslappnat tillstånd av att vara under en yoga session om du vill dra nytta av praxis.

Det är viktigt att andas ordentligt i yoga. Ett sätt att göra detta är att räkna ut ett antal djupa andetag. Försök att räkna långsamt från tio till en och försöka räkna långsamt också. Dessutom är det bäst att inte hålla andan för länge. Om du försöker hålla andan för länge kan du bli yr eller till och med svimma. Det är också bra att göra yoga andningsövningar innan du startar en yoga session. Detta kommer att hjälpa dig att komma in i ett avslappnat tillstånd. Kom ihåg att sinnet är alltid racing och om du blir orolig eller stressad, kommer du inte att kunna hålla andan tillräckligt länge.

Det sista att fokusera på är de långsamma cirkulära rörelserna. Du bör kunna andas in och ut med varje rörelse. De första gångerna du tränar yoga kan du känna instruktören dra dig bort men när du lär dig att kontrollera din andning, kommer du att känna dig bekväm att flytta runt på mattan. Yoga ska vara roligt och avkopplande. Det kan användas för att hjälpa dig att hantera stress och även gå ner i vikt. Det bästa med yoga är att du inte behöver vara fysiskt lämplig att göra det. De flesta människor tycker att de kan träna yoga när de är i sitt eget hem och även med en instruktör vid sin sida.

Lågintensiv träning

Om du letar efter några av de hälsofördelar med yoga, kommer du att finna att det har mer att erbjuda än bara avkoppling. Yoga kan hjälpa människor som lider av astma eller en förkylning. I vissa fall kan lindra ångest och spänning samt. För vissa människor kan det finnas en rädsla för höjder eller något de av misstag kan stöta på när de tränar yoga. De måste komma ihåg att de fortfarande kommer att kunna se vart de är på väg och de faller inte. De kan också använda samma känsla av avkoppling för att finna sig somna om de sitter på marken.

När du tar yoga klasser på ett gym eller en yogastudio, se till att inte vara alltför övernitisk. Försök att ta yoga långsamt. Om du börjar somna, försiktigt vakna upp dig själv genom att bara göra en liten sträcka eller några andetag.

Detta är en bra sida popdrommen.se om hälsa.