Underhållning och nöje

Vad är webbutveckling?

Vad är webbutveckling?

Webbutveckling är processen att bygga en webbplats. Webbplatser består av olika komponenter, inklusive layouter, bilder, logotyper, typsnitt och andra estetiska funktioner. Dessa komponenter är anslutna via Internet, och det är webbläsarna som gör det möjligt för användarna att komma åt webbplatserna.

Men även om kunden ofta tillhandahåller designen kan webbdesignteamet också komma med idéer. När designteamet har kommit överens om en layout börjar webbutvecklingsteamet sitt arbete genom att infoga platshållarinnehåll.

Webbutvecklare använder en mängd olika programmeringsspråk för att bygga webbplatser. Vissa är specialiserade på ett eller två språk. De arbetar ofta tillsammans med flera andra programmerare för att bygga webbplatser. Under utvecklingsprocessen interagerar de ofta med kunder och designers för att diskutera projektets mål och specifikationer. De testar också webbplatsens funktioner och följer upp dess prestanda efter att webbplatsen har lanserats. Löpande underhåll är också en del av deras arbete.

Webbutvecklare måste vara detaljorienterade och noggranna. De dubbelkollar sitt arbete och tänker igenom problem steg för steg. Många datavetenskapsprogram innehåller lektioner i deduktivt resonemang för att hjälpa studenterna att förstå hur man löser problem. Att lära sig att tänka på detta sätt kan hjälpa till att vägleda din karriärväg. Förutom att arbeta med webbplatser måste webbutvecklare också känna till den senaste tekniken och de senaste trenderna.

Webbutveckling är ett utmärkt karriärval för alla som är intresserade av teknik. Även om det kan verka utmanande finns det många resurser på nätet som kan hjälpa dig att bli en skicklig webbutvecklare. Om du vill komma igång kan du kolla in YouTube, Coursera eller andra populära inlärningssajter. Du kan lära dig kodning av erfarna och kunniga instruktörer.

Lär dig grunderna i utveckling och design av webbsidor på BSC

Vebbsidutveckling innebär att utforma och implementera baksidan av webbplatser. Det finns många språk som kan användas för att bygga webbsidor, bland annat JavaScript, PHP och det populära HTML. Om du vill bli webbutvecklare kan du lära dig mer om dessa tekniker genom att gå en kurs i webbsidesutveckling och design. Innan du börjar programmet måste du lära dig grundläggande datavetenskap, engelska och matematik.

Programmet för utveckling och design av webbsidor vid BSC ger praktisk erfarenhet och en tvåårig examen i webbutveckling och design. Programmet betonar kreativ design och utveckling och innehåller webbspråk, datorprogrammering och programvaran Adobe Creative Suite. Enligt kursplanen måste eleverna få minst ”C” i de obligatoriska datakurserna.

Vebsidutveckling är kärnan i nästan alla verktyg som vi använder på Internet. Det hjälper till att skapa webbplatser, webbplatser för sociala nätverk, webbplatser för e-handel och innehållshanteringssystem. I dagens värld är det viktigt att ha en närvaro på webben för att ett företag ska kunna känna igen sitt varumärke. Konsumenter diskuterar företag och varumärken på Internet genom recensioner, sociala nätverk och kataloger. Utveckling av webbsidor möjliggör denna interaktion och hjälper företag att hantera kundfeedback.

HTML är standardspråket för markeringar på webbsidor. Även om HTML är relativt lätt att lära sig räcker det inte för att skapa estetiskt tilltalande platser. I processen för utveckling av webbsidor ingår även användning av CSS, eller Cascading Style Sheets. CSS lägger ut mallar, mönster och andra utmärkande egenskaper hos ett visuellt element. När CSS kombineras med HTML förvandlar CSS en vanlig webbsida till ett konstverk.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationer är webbaserade program som är tillgängliga via en webbläsare på en dator eller mobil enhet. De kräver inte att användarna laddar ner innehåll och är kompatibla med en mängd olika operativsystem och webbläsare. Inhemska appar är däremot utformade för specifika plattformar och måste laddas ner och installeras för att fungera korrekt.

Den inledande fasen av utvecklingen av en app innefattar prototyper, vilket är en process där man skapar en fungerande version av en produkt. Prototypning hjälper en utvecklare att visualisera slutprodukten. Den här processen liknar skapandet av en minimalt gångbar produkt (MVP). Prototypen ska vara tillräckligt imponerande för att validera projektet. Därefter kan den presenteras för potentiella användare för att få feedback och synpunkter.

Efter att ha utvecklat applikationen är det viktigt att genomföra marknadsundersökningar för att avgöra om det finns en marknad för produkten. Detta steg kan rädda utvecklare från att lägga tid på att utveckla en webbapplikation som sannolikt kommer att misslyckas på grund av bristande forskning. Minimum viable product, eller MVP, är ett koncept som många nya webbföretag använder för att testa sina idéer om webbapplikationer.

Avhängigt av typen av applikation kan webbutvecklare använda olika programmeringsspråk för att utveckla den. De vanligaste språken för utveckling av dynamiska webbapplikationer är PHP och ASP. Med hjälp av dessa två språk kan utvecklare skapa webbapplikationer som möjliggör dynamisk bearbetning av data från en databas.

Vikten av produktdesign i utvecklingen av webbapplikationer

  1. En av de viktigaste aspekterna av webbapputveckling är produktdesign.
  2. De bästa designerna baseras på wireframes, så att du snabbt kan testa konceptet.
  3. Ett verktyg som Milanote är också användbart för att samarbeta med ett designteam.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

Det första steget för att bli WordPress-utvecklare är att lära sig att använda PHP. Detta är ett kraftfullt språk som kan användas för att utföra många funktioner, bland annat automatisk generering av filer, åtkomst till databaser och kryptering av data. Det finns många guider online som kan hjälpa dig att behärska detta språk. När du väl är bekväm med PHP kan du gå vidare till mer avancerade begrepp.

WordPress är ett mångsidigt CMS. Utvecklingsmöjligheterna är enorma och du kan arbeta med en mängd olika projekt. Det krävs en stark teknisk bakgrund, men det finns också gott om kreativa möjligheter. WordPress-communityt är ett utmärkt ställe att hitta hjälp och nätverka på. WordPress-utvecklare bör försöka upprätthålla en blogg och delta i diskussioner om olika WordPress-ämnen.

Om du planerar att utföra WordPress-utvecklingsarbete på din egen dator bör du först inrätta en utvecklingsmiljö. Detta kommer att hjälpa dig att påskynda utvecklingsprocessen och göra en bättre produkt. Med en lokal miljö kan du lagra dina temafiler och plugins samt CMS:ets kärnfiler. På så sätt kan du också testa eventuella ändringar direkt. En utvecklingsmiljö kommer att se ut och fungera precis som vilken annan webbplats som helst, men den kommer att kalla in filer från din lokala dator.

En WordPress-utvecklare bör ha grundläggande kunskaper om kodning samt om plattformens struktur. De bör också veta hur man anpassar webbplatser för att möta företagens behov. Utöver detta ska en WordPress-utvecklare också ha en bakgrund inom vanliga webbtekniker. En WordPress-kärnutvecklare är en specialist som arbetar med plattformens backend-funktionalitet. En WordPress-kärnutvecklare ansvarar för att förbättra WordPress-kodbasen.

Hur man installerar WordPress-plugins

Du kan installera WordPress-plugins direkt från din WordPress-instrumentpanel. Det är bara att navigera till avsnittet plugins i din instrumentpanel, klicka på ”Add New” (lägg till nytt), sök efter det plugin du vill ha och aktivera det. På så sätt kan du börja använda insticksprogrammet direkt. Om du är osäker på om ett insticksprogram kommer att fungera på din webbplats kan du alltid kontakta utvecklaren för att få hjälp.

WordPress är en utmärkt plattform för att bygga webbplatser, men den flexibilitet som insticksprogrammen ger dig gör den ännu mer kraftfull. Du kan utöka din webbplats funktionalitet, lägga till säkerhet, skapa ett skyltfönster eller förbättra sökmotoroptimeringen med WordPress-plugins. Bluehost, till exempel, erbjuder ett antal webbhotellsplaner som inkluderar WordPress-plattformen, så att du kan dra nytta av alla tillgängliga plugins.

När du har installerat ett WordPress-plugin kan du enkelt komma åt och hantera dess inställningar i instrumentpanelen. Varje plugin kommer att ha en länk för ”Inställningar” samt en länk för ”Support”. Du kan också ta bort eller inaktivera ett visst plugin. Plugins kommer att visas i din instrumentpanel och du kan visa dem i detalj genom att klicka på motsvarande länk.

WordPress-utvecklare finjusterar ständigt sina filer och uppdaterar plugins. För att säkerställa kompatibilitet bör du kontrollera den senaste versionen av varje plugin innan du installerar den på din webbplats. Vissa insticksprogram har kod som är inkompatibel med den senaste versionen av WordPress, så du kan få en trasig webbplats. Som tur är finns de flesta insticksprogrammen tillgängliga via WordPress och kan installeras manuellt med FTP eller via WordPress instrumentpanel. Det finns också ett stort antal webbplatser från tredje part som erbjuder plugins, men dessa är vanligtvis betalda paket.