Underhållning och nöje

Testa din puls – mätning med klockan

Testa din puls – mätning med klockan

Ett mycket enkelt test för att avgöra om du har problem med ditt hjärta är att använda en stoppklocka för att testa din puls. Din puls är graden av ditt blodflöde till de olika delarna av kroppen, inklusive ditt hjärta och lungor. En vanlig variant på detta test är att upptäcka oegentligheter i din puls, vilket kan tyda på ett problem med ditt hjärta.

För att göra detta test, helt enkelt placera klockan nedåt på höger sida av bröstet, precis framför ditt hjärta. Titta sedan långsamt upp mot himlen och räkna till tio i huvudet. Det slutliga numret, bör du observera är genomsnittet av de två räknas.

Koll på hjärtrytmen

Om genomsnittet av din puls är högre än en normal beat, då du kan ha vissa problem med ditt hjärta. Oftare än inte, men testet är inte tillräckligt exakt för att diagnostisera ett problem med ditt hjärta. Det kan också vara felaktigt att identifiera ett problem med ditt hjärta. Så, medan du kanske upptäcker att du har problem med ditt hjärta, kan det också vara på grund av något annat. Det betyder inte att det inte är värt att göra testet. I själva verket är ett vanligt problem om du inte gör detta test, du är inte medveten om ett problem med ditt hjärta och är mer benägna att bli skadad, eller ens dö. Det är möjligt att få en diagnos som kan rädda ditt liv.

Dessutom kan en icke-gravid kvinna drabbas av ett svimningsproblem efter att de tittat på en snabbrörlig film. Ett svimningsproblem kan orsakas av ett problem med hjärtat. Den svimning problemet ses ofta när någon har ett medicinskt tillstånd, såsom högt blodtryck, astma, eller ett hjärtfel.

Det finns många andra saker som kan orsaka en klocka puls att bli snabbare än vanligt. Sådana saker som ett sår i magen kan resultera i snabba hjärtslag. Mängden kalcium och magnesium i blodet är en annan faktor, eftersom båda mineralerna ökar hjärtfrekvensen. Det finns många andra faktorer som kan orsaka en klockpuls att bli snabbare än normalt. Även om en tagen puls kan vara en bra indikator på ett problem med ditt hjärta, kan det orsakas av många andra villkor förutom.

Besök denna sida halsoinfo.se om hälsa för mer information.