Underhållning och nöje

Köpa och sälja obligationer

Köpa och sälja obligationer

Hur man köper obligationer är en ofta frågad fråga från investerare som vill skydda sin portfölj mot de stigande räntorna. Vi är inte säkra på att vi skulle vilja betala en högre ränta under en längre tid, men regeringen är där för att hjälpa oss i nödsituationer. Om vi tror att räntorna kommer att fortsätta att öka, då kan vi välja att hålla obligationer i stället för likvida tillgångar som kontanter eller aktier. Om vi väljer obligationer måste vi göra en del efterforskningar för att ta reda på vilka obligationer vi ska investera i.

När vi väljer en obligation bör vi alltid kontrollera om marknaden för obligationer är överfylld. Ekonomin har varit stabil i många år och människor har inte tillräckligt med pengar för att avvara för att investera i obligationer. Så, när du väljer ett band, bör vi vara noga med att inte komma in i några fel affärer. När ekonomin går långsamt och räntorna kommer att förbli hög, bör du inte gå vidare med köp av obligationer eftersom det kommer att påverka din kapitalinkomst. Vissa företag har förklarat att de kommer att erbjuda en viss typ av obligation till en lägre ränta. Det bästa sättet att ta reda på om du ska köpa en viss obligation är att köpa den endast om du kommer att vara nöjd med det belopp som du kommer att betala i gengäld.

Investering för framtiden

Det finns massor av människor som vill gå för värdepapper på aktiemarknaden på grund av fluktuationer i priserna. Det är möjligt att bli av med dina värdepapper på en bättre affär när du väljer att sälja din obligation snarare än att köpa en ny. När priserna stiger, kommer du att kunna sälja dina obligationer till ett lågt pris och det kommer inte att öka den ränta som du betalar för det. När vi köper obligationer måste vi överväga att de kan erbjudas till olika intressen. Du kommer att få två olika räntor när du köper en obligation. Obligationen erbjuds vanligtvis till lika hög takt.

Det finns obligationer som indexeras till indexet och det finns andra som är fasta. Indextypen av obligationer kan erbjudas till en lägre ränta än versionen med fast ränta. Obligationerna med rörlig ränta anses ofta vara mer önskvärda. Obligationerna med rörlig ränta erbjuder de lägsta räntorna och investeraren kan välja tid att köpa en obligation. Obligationer finns i flera typer. Det finns obligationer med fast ränta och obligationer med rörlig ränta. Det finns också både fasta och inflationsindexerade obligationer. Du kan välja rätt typ av obligation beroende på investeringsbehoven i din individuella situation.

Obligationsinnehavare kan njuta av en mycket bekväm livsstil om de vet hur man köper obligationer och hur man avgör vad som är rätt typ av obligation att investera i. Om du letar efter en obligation som passar dina behov och din finansiella portfölj, så ska du ta dig tid att göra lite forskning. Om du planerar att ta upp en långsiktig obligation, så ska du också ha i åtanke om historien om obligationer och hur länge de har listats.

Detta är en bra sida inkonomi.se om ekonomi.